Kennis om te delen


Er zijn vele redenen om zonnepanelen aan te schaffen. Waarom is dit het moment om zonnepanelen op uw huis of bedrijf te willen? De technieken worden steeds sneller ontwikkeld, nieuwe panelen worden daardoor efficienter en ook de aanschafprijs is fors gedaald, daardoor is er een kortere terugverdientijd. Zonnepanelen zijn ook toekomstbestendig omdat de zonne-energie ook kan worden opgeslagen in thuisbatterijen voor eigen gebruik. Als de thuisbatterijen in de toekomst betaalbaar en rendabel worden, dan kunnen ze gemakkelijk worden aangesloten op de zonnepanelen. Volgens de overheid is er geen subsidiemogelijkheid voor zonnepanelen, maar zelfs zonder de subsidie zijn panelen een haalbare investering. Wel kan men de BTW op de aanschafprijs terugvragen bij de belastingdienst.

zonnepanelen

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Om de opgewekte stroom van de zonnepanelen om te zetten in stroom welke geschikt is voor het gewone stroomnet, is een omvormer nodig. De stroom die u zelf opwekt hoeft u niet meer af te nemen bij uw energiemaatschappij. Zo verlaagt u uw energierekening. De zonnepanelen die Solar Concept aanbiedt zijn van fabrikanten ter wereld met jarenlange ervaring. U heeft de keuze uit standaard of full-black panelen.

installatie

Na de opdrachtbevestiging is het streven om binnen een termijn van 3 weken het zonnepanelensysteem te plaatsen. Er vindt altijd overleg met u plaatst met betrekking tot de installatiedatum. De montage duurt afhankelijk van de grootte van de installatie en het oppervlakte van uw dak in 90% van de gevallen in 1 werkdag.

Storingen en onderhoud

De installaties zijn van uitstekende kwaliteit, Mocht u toch problemen krijgen met uw installatie kunt U uiteraard telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen. De storing zal dan zo snel mogelijk verholpen worden. Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig. Eventueel vuil wordt namelijk automatisch van uw zonnepanelen afgespoeld door regen of sneeuw. het is echter wel belangrijk om uw zonnepanelen regelmatig te controleren op eventueel vuil dat is achtergebleven, zoals bladeren of stof.

garantie

Een zonnestroom installatie kan vele jaren meegaan. Zowel de fabrikant als de leverancier geven garanties op de gebruikte materialen. Bij de panelen wordt er een onderscheid gemaakt tussen productgarantie en vermogensgarantie.

omvormers

De omvormer is in de zonnestroom installatie het meest belangrijke onderdeel. Er zijn veel verschillen in de kwaliteit en prestaties van de omvormers waarbij garantie naast effectieve opbrengst de belangrijkste zijn. Een omvormer voor zonnepanelen zorgt ervoor dat de opgewekte gelijkstroom door de zonnepanelen wordt omgezet in bruikbare wisselstroom. De optimale omvormer wordt gekozen op basis van uw orientatie, dakhelling en aantal panelen.

het montage systeem

Welk montagemateriaal er voor uw huis gebruikt wordt, hangt van uw dak af. Heeft u een schuin dak, dan is dat van het het merk Esdec Click Fit. Voor platte daken hanteert Solar Concept het montagemateriaal van het merk Esdec Flat Fix Fushion . We bieden voor alle type daken en situaties een passende oplossing. Solar Concept werkt uitsluitend met hoge kwaliteit materialen. Al het montagemateriaal heeft een garantie van 10 jaar.

waarom kiezen
voor solar concept
  • Kies voor maatwerk in zonnepanelen
  • Deskundig advies in elke situatie
  • Uitstekende service en kwaliteit
  • Topkwaliteit zonnepanelen
  • Al jaren een begrip in de regio
  • Zeer tevreden klanten

Deskundig en persoonlijk advies

U ontvangt een advies dat aansluit op uw wensen en op uw specifieke situatie.

offerte aanvragen